Kesän 2013 teema

ARS KÄRSÄMÄKI 2013

Nuorten kuvataiteilijoiden kesänäyttely

 

Näyttelyn tausta ja lähtökohta

ARS Kärsämäki –näyttelyperinne käynnistyi Kärsämäellä vuonna 2002. Alkuvuosina näyttelyn taiteilijoiksi koottiin pohjoissuomalaisia taiteilijoita. Kesällä 2013 näyttely toimii kahdeksatta kertaa nuorten kuvataiteilijoiden areenana. Näyttely järjestetään Taidetalo Nahkurilla Kärsämäellä kesä-syyskuussa. Näyttelystä on tullut paikkakuntalaisille hyvin rakas ja Taideyhdistys Elsuupan tavoitteena on turvata näyttelyn jatkuminen myös tulevaisuudessa.

Näyttelyn miljöönä toimii idyllinen maalaistalon pihapiiriä muistuttava Taidetalo Nahkuri, joka on vakiintunut Kärsämäen kulttuuritoimijoiden yhteisölliseksi tilaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kesän 2013 teema: ULKOPUOLELLA (ulkotilat, ulkopuolisuus)

Vuoden 2013 kuraattoriksi on valittu taiteilijanimellä Wilhelm Färsaaret toimiva taiteilija ja taidegalleristi Ville Silvennoinen Lappeenrannasta.

Kuraattori on perinteisesti valittu edellisen kesän taiteilijoista. Kesän 2012 näyttely toi teemallaan vuoropuhelu, urbaania katutaidetta maalle. Kesällä 2013 toimitaan tämän näyttelyn viitoittamalla tiellä. Teema ULKOPUOLELLA johdattaa meitä ulos, yhteisö- ja ympäristötaiteen levitessä taas Taidetalo Nahkurilta näkymään nelostien ohikulkijoille. ULKOPUOLELLA teemalla on kosketuspintoja myös Suomen elämäntarinayhdistyksen elämäntarinafestivaalin muukalaisuus-teeman kanssa. Myös ARS Kärsämäki –näyttely käsittelee ulkopuolisuutta ja muukalaisuutta. Ars Kärsämäki 2013 –näyttelyyn kootaan n. 10 nuorta kuvataiteilijaa ympäri Suomea. Tänä vuonna on tavoitteena saada mukaan myös maahanmuuttajataiteilijoita.

Alustavan suunnitelman mukaan näyttely on avoinna taidetalo Nahkurilla kesällä 2013 14.6.- 31.7. ti-pe klo 12-18 ja la-su klo 12-15 sekä elokuusta syyskuun alkuun sopimuksesta ryhmille.

 

SAMSUNG

Kuva: ARS Kärsämäki 2012 näyttelyn teemana oli VUOROPUHELU Kaupungin ja maasedun välillä ja katutaide eri muodoissaan. Näyttely näkyi katukuvassa ja herätti positiivista huomiota.

Taiteilijoilta aikaisemmin saadun palautteen perusteella, näyttelyn rakentamisvaiheessa syntyvä yhteisöllisyys taiteilijoiden ja paikallisten toimijoiden kesken, on ollut nuorille taiteilijoille mieleenpainuvinta näyttelyssä. Se on myös paikallisille yksi niistä asioista, jotka innostavat jaksamaan jatkaa näyttelyjen järjestämistä vuodesta toiseen. Kesällä 2013 tätä näyttelyyn sitouttavaa tekijää aiotaan vahvistaa näyttelyn rakentamisleirin ja samaan aikaan paikkakunnalla järjestettävän kansainvälisen työleirin avulla. Kansainväliset vapaaehtoistyöntekijät ja paikallinen väki toivotetaan tervetulleiksi näyttelyn rakentamiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s