MITEN MENEE, LAURI TUJULA?

Haastateltiin Lauri Tujulaa, 27-vuotiasta Helsingissä asuvaa Lappeenrantalaista graafista suunnittelijaa.

Hoi!
Miten menee? Masentaako kevät?
-Moi. Menee ihan hyvin, vaikkakin tää kevät on ollu älyttömän kiireinen ja tavallaan raskaskin. Mutta koska kesä ja muutto uuteen kaupunkiin on ihan kulman takana, niin jaksaahan tän puskee viel.

Missäs muuten ovat taiteellisen / ynnämuun luovan tekemisesi innostuksen kohteet ja taustat?

-Kai taustat löytyy jostain sieltä lapsuudesta ja siitä ihan älyttömästä lapsen katkeruudesta. Pikkuveli oli parempi piirtäjä. Piti jotenkin keksiä luovia ratkaisuja.

Joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla aloin kiinnostumaan katutaiteista ja sitä kautta sit harrastus sai kunnolla vauhtia. Lopulta ammatiksi asti.

Entä mitäs olet Kärsämäelle ajatellut tuovasi tai tuottavasi ja miten tämä tukee ennalta ilmoitettua teemaa, ‘ulkopuolisuus’?

-Kärsämäelle olisi tarkoituksena toteuttaa installaatio. Ensimmäisiä ajatuksia, kun sain tietää paikan mihin tekisin työni, oli lause ”kotini on temppelini”. (Joo joo, tiedän et se on kotini on linnani, mut muistin sen alkuun väärin.) Kun sain kuvan kohteesta tiesin aika samantien että tuosta lauseesta lähtisin toteuttamaan teosta.

Kantavana ajatuksena teoksessa on eristäytyminen yhteisöstä, yksinäisyys ja kysymys siitä mitä me edes tiedämme näistä eristäytyjistä? Missä menee todellisuuden ja kuvitelmiemme raja? Miksi niin usein yhdistämme näihin eristyätyjiin niin paljon omia pelkojamme?

 Mistä asioista olet itse ihan ulkona ja missä haluaisit vastaavasti olla sitten sisällä?
– …

Paras kesämuistosi tai useampi?
-Luulen et paras kesämuisto on vasta tulossa. Tietty yksi parhaista on se kun pikkuveli teki täydellisen ympyrän muotoisen fritsun imukupilla ottaansa, kun oltiin matkalla kesäleirille.

Loppuun klassikkokysymys: mikä on lempivärisi?
-Ei oo varsinaisesti lempiväriä. Melkein kaikki värit toimii oikein käytettynä, mut jos pitäisi valita yksi mistä en luovu, niin se olis varmaan sit syvä mattamusta.

Sie otat tän liian vakavasti, ystäväni Lauri. Piä lippu korkealla silti!

-F

http://www.tujulalauri.com/

 

laurittttttt

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s